Een Japans geïnspireerde tuin bouwen Groene Tuin

Vandaag gaan we naar Canada, op bezoek bij Bas Suharto. De huistuin van Bas hebben we eerder gezien, maar de tuin van vandaag is er een die Bas voor een vriend heeft gemaakt.

Aan het einde van de zomer bezocht ik de tuin die ik heb ontworpen en gebouwd voor een collega in Orleans, Ontario. Ik ontwierp het in 2019 nadat ik haar voortuin zag als slechts een gazon, en een die niet gemakkelijk te onderhouden was. Ik stelde een tuinidee voor dat een beetje leek op een “tuin in Japanse stijl” met grind.

De vorige foto toont slechts een eenvoudige, saaie voortuin, met veel arbeid die nodig is om hem gemaaid te houden.

illustratie van hoe een huistuin eruit zal zienBas heeft deze tekening gemaakt om de geplande transformatie weer te geven.

plantbedden krijgen vormHier begint een nieuwe beplanting vorm te krijgen.

grind wordt neergezetVoor grind gebruikte Bas 3/8-inch rivierwasstenen. Bas vindt dat het gemakkelijk is om gevallen bladeren van klein grind te verwijderen.

gekweekt in tuinbedIn de laatste tuin, kruipende tijm (Thymus praecox, Zones 5-8) vormen een mooie en functionele bodembedekker. Het dichte gebladerte houdt onkruid buiten en het bloemscherm is prachtig.

Japanse stenen lantaarnDe Japanse stenen lantaarn vormt een opvallend middelpunt.

tijm is een mooie bodembedekkerZelfs uit de bloei is de kruipende tijm een ​​mooie bodembedekker die de andere planten doet opvallen.

CleomeCleome (Cleome rompslomp, eenjarig) is een krachtige, lange eenjarige die gemakkelijk uit zaad kan worden gekweekt en een behoorlijk statement maakt in deze tuin.

Begonia's van rode wasRode wasbegonia’s (Begonia semperflorens, eenjarig) brengen de hele zomer kleur, terwijl het hoge rietgras (Calamgrostis ‘Karl Foerster’, zones 5-7) heeft een hoogte die helpt bij het definiëren van de ruimte en het afschermen van het uitzicht van de buren.

perilla plantMijn collega gebruikt colluses van de bladeren van de perillaplant (Perilla frutescens, jaarlijks), genaamd shiso in het Japans, om Japans shiso-sap te maken. Het blad is ook heel mooi!

creditSource link

Verkniptlandschap.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart