Hugh’s viering van eenjarigen uit zaad, deel 1

Vandaag bezoeken we de tuin van Hugh Locke in Shrub Oak, New York. Hugh’s Zone 6-tuin is eerder tentoongesteld (bekijk hem hier), maar de foto’s van vandaag zijn allemaal eenjarigen (plus een paar biënnales) die in 2021 uit zaad zijn opgekweekt. Hij begint de meeste zaden in februari onder lampen in zijn garage, terwijl een weinigen worden direct in het voorjaar gezaaid. Hugh heeft hieronder aangegeven welke bloemen volledig bestand zijn tegen de herten die door zijn niet omheinde tuin dwalen. De andere bloemen staan ​​in potten op een groot dek. Hoewel de herten daar niet kunnen komen, noemt Hugh deze collectie het ‘hertenbuffet’. Je kunt zijn serie bloemenportretten ook zien op Instagram.

Ik hou van de overgang van deze hert-resistente ‘Timeless Mix’ ageratum (Ageratum houstonianum) van een roze knop tot een lavendelkleurige open bloei.

'Joseph's Coat' amarantDeze ‘Joseph’s Coat’ amarant (Amaranthus driekleur), genoemd naar de bijbelse figuur, heeft geen bloemen nodig met deze spectaculaire bladeren.

AngeloniaAngelonia (Angelonia angustifolia) staat constant in bloei van zomer tot vorst. Hoewel het niet gerelateerd is aan leeuwebekken, wordt het soms zomerleeuwebek genoemd. Hertenbestendig.

Chinees vingerhoedskruidChinees vingerhoedskruid (Rihmannia angulata) komt inderdaad uit China, waar de gedroogde wortel een veelgebruikt kruidengeneesmiddel is, maar eigenlijk geen echte vingerhoedskruid is, ook al lijken de bloemen op elkaar.

Chinese wolbloemDe Chinese wolbloem (Celosia argentea) was bijna uitgestorven, maar gelukkig is deze showstopper terug. Ik heb hem in 2021 voor het eerst gekweekt en hij zal nu een terugkerend onderdeel zijn in mijn tuin.

zonnehoedDeze omklemde zonnehoed (Rudbeckia ampelxicaulis) wordt zo genoemd omdat de onderste bladeren de stengel lijken te omsluiten. Dat lijkt een nogal prozaïsche manier om naar deze rijkbloeiende knock-out te verwijzen. Hertenbestendig.

'Rose Queen' cleomeCleome van de ‘Rozenkoningin’ (Cleome ruzieriana) heeft een van de langstdurende bloemen in de tuin, omdat de bloemen zich blijven openen en de uitgebloeide bloemen in “spinnen” veranderen. Hertenbestendig.

'Salmon Sunset' vier uurDe ‘Zalmzonsondergang’ vier uur (Mirabilis jalapa) wordt zo genoemd omdat het laat in de middag opengaat en tot de volgende ochtend duurt. Technisch gezien heeft het geen bloembladen en wat je ziet zijn gedeeltelijk gesmolten kelkblaadjes.

Vingerhoedskruid 'Dalmation Peach'Deze ‘Dalmation Peach’ vingerhoedskruid (Digitalis purpurea) hybride) is een van de zeldzame tweejarige soorten die het eerste jaar bloeien als ze uit zaad worden gekweekt. Hertenbestendig.

'Marine' heliotroop‘Marine’ heliotroop (Heliotropium arborescens), met zijn heerlijke vanillegeur, zou vernoemd zijn naar de zonnegod Helios omdat de bloemen altijd naar de zon gericht zijn. Hertenbestendig.

Kus-me-over-de-tuin-poortKus-me-over-de-tuin-poort (Polygonum orientale) is een erfstukplant afkomstig uit China, maar met een lange geschiedenis in Amerika die teruggaat tot de tuin van Thomas Jefferson. De bijna fluorescerende bloemen verschijnen in de late zomer bovenop rietachtige stengels van 8 voet.

'Donkerblauw' ridderspoor‘Donkerblauw’ ridderspoor (Consolida ajacis) was nieuw in mijn tuin dit jaar en is al begonnen met zelf zaaien in onze milde winter. Hertenbestendig.

In de GPOD-post van morgen hebben we meer eenjarigen uit Hugh’s tuin.

creditSource link

Verkniptlandschap.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart