Winterplanten voor vogels in het zuiden

De winter is een moeilijke tijd om een ​​vogel te zijn. Veel van de vruchten die verder naar het noorden in de winter blijven hangen, zijn al lang verdwenen voordat het eerste koufront door onze regio waait. Gelukkig voor onze gevederde vrienden zijn er enkele geweldige tuinplanten die in de winter een voedselbron voor hen kunnen zijn.

Met zijn opvallende fruit zal de rode appelbes de aandacht trekken van zowel bieders als mensen. Foto: Shelly Powell

Rode appelbes

Aronia arbutifolia, Zones 4–9

Deze kleine, struikachtige boom is een mooie exemplaarplant. Het produceert veel kleine rode vruchten die pas in de winter door vogels kunnen worden gegeten. De vrucht wordt beter zichtbaar als het gebladerte wordt afgeworpen. In het voorjaar is het bedekt met kleine appelbloesemachtige bloemen in roze en wit, gemarkeerd met nieuw groen blad.

roze muhly
Zonlicht dat door roze muhly gras schijnt is genoeg om poëzie te inspireren. Foto: Shelly Powell

Roze muhly gras

Muhlenbergia capillaris, Zone 5–9

Dit Noord-Amerikaanse inheemse gras is zo mooi in de herfst met zijn schuim van roze zaadkoppen die boven donkergroen gebladerte worden gehouden. Deze opzichtige bloeiwijzen bieden ook voedende zaden voor vogels. Geef de planten een plekje in de volle zon en een goede afwatering zodat ze optimaal kunnen presteren.

opossumhaw
‘Warren’s Red’ possumhaw is een compacte selectie van een inwoner van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Foto: Shelly Powell

‘Warren’s Red’ opossumhaw

Ilex decidua ‘Warren’s Red’, zones 5-9

‘Warren’s Red’ is een bladverliezende, meerstammige struik die meestal tot 15 voet lang en 12 voet breed wordt. De felrode bessen die zich op en neer langs de takken vormen, zijn belachelijk opzichtig als de bladeren eraf vallen. De stammen hebben aantrekkelijke gevlekte bast en zien er heel goed uit als ze zijn vertakt om kleine bomen te maken. Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en in vochtige, zure grond die rijk is aan organische stof.

persimmon eten door vogel
Het lijkt erop dat de vogels deze zacht smakende ‘Fuyu’-persimmon al hebben geproefd. Foto: Shelly Powell

‘Fuyu’ kaki

Dadelpruim ‘Fuyu’, zones 7-10

‘Fuyu’ persimmon is een goede landschapsplant die heerlijk, niet-samentrekkend fruit produceert. Het is een kleine boom die minder dan 20 voet lang en breed blijft, met een aantrekkelijke vorm, geweldige herfstkleur en zeer mooie oranje vruchten die in de late herfst en vroege winter rijpen. Geef deze boom volle zon en vochtige, vruchtbare, goed doorlatende grond.

rozenbottels
Zoals veel rozen draagt ​​’Ballerina’ vruchten die aantrekkelijk zijn voor vogels. Foto: Jason Powell

rozen

Rosa spp. en cvs., zones 3-9

Er zijn tientallen prachtige rozen die overvloedige heupen produceren. Zorg er bij het kweken van deze variëteiten voor dat u in de nazomer stopt met deadheading om het fruit de kans te geven om te groeien voordat de kou intreedt. De volgende cultivars zijn geweldige hagen die zowel voedsel als beschutting voor vogels bieden: ‘Ballerina’, ‘Hansa’, ‘Katy Road Pink’, ‘Penelope’ en ‘Basye’s Blueberry’. De lijst kan doorgaan.

Het is altijd bevredigend om de ruimte in het landschap te vullen met planten die kleine, gevederde wezens voeden en beschermen. Onthoud dat vogels de insectenpopulatie helpen verminderen, dus het is goed voor de planten om ze in je tuin te hebben.

—Jason en Shelley Powell bezitten en beheren Petals from the Past, een tuincentrum in Jemison, Alabama.

creditSource link

Verkniptlandschap.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart